2011. szeptember 21.

Betyárbecsület!

Ismerős még ez a fogalom valakinek???

A mai nap folyamán barangoltam a neten. Egy olyan blogra sikerült tévednem, ahol a hölgy az elkészült munkáit úgy mutatta be, mintha a sajátjai lennének.
A következőt írta: "Láttam valahol a neten..." , "olvastam valahol..." és így tovább.
Erre az elkészítés folyamata közben kattintgatott néhányat a fényképezőgépével, feltette a blogra és úgy kommentálta, mintha csak az ő apró, okos kis buksijából jött volna az ötlet.

FELHÁBORÍTÓ!

Legyen már mindenkiben annyi betyárbecsület, hogyha nem is tud magától kitalálni újdonságot, legalább annyit tegyen meg, hogy írja már oda, hogy hol látta a neten, hogy hol olvasta, mert ha nem így tesz, akkor bizony szellemi terméket lop mástól!
És az összes ilyen ember mélységesen szégyellje magát!

Aztán olyanról is hallani, hogy egyik a másiktól pofátlanul tanácsot kér ilyen-olyan dolgok elkészítéséhez, kikunyerálja a szabásmintát, és jó pénzért olyan helyen árulja, ahol a másik is!

Mi a fene történik itt?
Mire jó az állandó irigykedés?
Mire jó, hogy állandóan konkurenciában állunk a másikkal?
Miért vesszük el a másét?

Lépjünk fel ez ellen!!!

És igen is háborodjunk fel, ha elveszik az ötletünket, és kérjük ki magunknak, és az ilyen - már bocs a kifejezésért - tróger embert közösítsük ki. Az ilyeneknek nincs helye a foltvarró világban!

Ha veled is történt hasonló, kérlek hagyd itt a történetedet a megjegyzésben, tanulságul a többieknek...

És ki tudja, talán magára ismer a tolvaj, és elkotródik magától, vagy netalán megjavul... és hova tovább, talán még bocsánatot is kér...

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy senki nem tapasztalt hasonlót, úgy látszik csak páran vagyunk, akikkel ilyen történt...

    VálaszTörlés

Köszönet a foltbaráti hozzászólásodért!