Múlt héten a Mesevár oviban adventi kreatív délutánon vettünk részt Botond fiammal. Nagy volt a sürgés-forgás, főként a mézeskalács sütés körül. Mi is kaptunk egy darab tésztát, amit aztán Botond kiszúrt, elvitte a "sütödébe", majd ki is díszítette őket. Aztán hajtogattunk kis harangot, ami rákerült egy képeslapra, valamint ajándéktasakokat, illetve szívecske füzér is készült cerbonából, mazsolából.
Így készítünk mézeskalácsot:
|
1. A kinyújtott mézeskalácsból szúrd ki a formákat. |
|
2. Tojással kend be, hogy szép fényes legyen sütés után a felülete. |
|
3. Tojáshabbal díszítsd ki, száradás után (előtt, közben) fogyasztható! |
| |
|
|
Mester és tanítványa(i)! |
Nagyon jól éreztük magunkat, jövőre is ott leszünk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönet a foltbaráti hozzászólásodért!