2012. december 23.

Az én quiltem!

Már többen kérték, hogy mutassam meg, én mit készítettem a Varrjunk együtt! Játék keretén belül.
Hát ő lenne az:

Ennek is van egy története!
Anno, mikor elkezdtem, megterveztem, lerajzoltam (pedig én ilyet soha nem csinálok!), kitaláltam a méreteket, és a színét is: Az eredeti elhatározás szerint zöld szövetből készült volna az egész, 20*20-as blokkokból, kézzel...
Aztán az élet közbeszólt...
Miután már 12 blokkom elkészült egyszer csak elkezdtek repülni a napok, hetek, hónapok, és rájöttem, hogy nem tudom az eredeti tervekhez tartani magam.
Kb. 6 hete történt, hogy hazafelé tartottunk autóval, amikor a férjem beszélt hozzám, és nem is értettem mit mond! Majd megkérdezte: " Ugye most fejben varrtál?!"
Igen! Ekkor vágott belém az ihlet, rájöttem, hogy piros-fehér-fekete színösszeállítás lesz (zöldből - piros: megérett! ), kicsi, 10*10 cm-es blokkokból fog elkészülni, és mivel már kézi kivitelezésre az időmből nem futja, marad a gépi tűzés. Sajnos nem is lett tökéletes, de bánja fene, az én kezem munkája, és szívem-lelkem beletettem!
Egy biztos, csodálatos emlékeket fog felidézni bennem, akárhányszor rápillantok majd!
Eszembe fog jutni az a fantasztikus csapat, akik a játékban aktívan közreműködtek, és végrehajtották, és akik még végre fogják hajtani az elhatározásukat!
Remek emberekkel, csodálatra méltó foltvarrókkal hozott össze a játék! Megosztottuk egymással az életünk egy részét, születtek közben gyermekek, unokák, hallottunk betegségekről szóló szomorú híreket, de mellette a felépülésről, jobbulásról is tudomást szereztünk, együtt örültünk, biztattuk, segítettük egymást önzetlenül, barátsággal, sokszor úgy, hogy személyes találkozás nem előzte meg!
Először jó heccnek, kicsit talán polgárpukkasztásnak is gondoltam ezt a játékot (meg is fordult a fejemben, hogy hagyom a csudába az egészet!)... de nagyon gyorsan megváltozott a dolog... rengeteg tapasztalattal, tudással, és mérhetetlen sok jó szándékkal, barátsággal lettem gazdagabb! Többet kaptam ettől a játéktól, mint azt remélhettem volna!
Nézve a csodálatos alkotásokat, egytől-egyig felidézem magamban a lépéseket, hogy ki-hol-hogyan oldotta meg a feladatot, így pontosan tudom, kinek-milyen óriási munkája fekszik benne!
Az elején többen mondták, hogy valószínűleg azért nem fogják befejezni a takarójukat, mert annyira kezdők, hogy lehet, hogy nem lesznek képesek kivitelezni a feladatokat!
Hát tessék: éppen ők azok, akik végrehajtották, és  be is mutatták a munkáikat, amiért őszinte elismerésem és csodálatom az övék, és természetesen mindenkié, aki velünk varrt!
Köszönöm azt a sok jót, amit kaptam, köszönöm a barátság takaró meglepetés-blokkjait, és köszönöm, hogy egész éven át együtt lehettünk!
Hát így lesz egy egyszerű játékból egy életre szóló fantasztikus emlék...!

Ez az én kis történetem, kívánom, hogy mindenkinek legyen része hasonló jó dologban!

12 megjegyzés:

  1. Csendes nézelődő vagyok a blogodon! Csak a varrás vége felé találtam rád!
    Gratulálok, hogy így megszervezted, csodálatos alkotások készültek, így minden résztvevőnek gratulálok.
    Meg mondom őszintén, ha nekem kellene szavazni, nem tudnék választani! Nekem mind egyformán gyönyörű!
    Kíváncsian várom a végeredményt!
    Boldog ünnepeket kívánok az egész csapatnak!

    VálaszTörlés
  2. Mónika! Nagyon-nagyon szép lett!!! Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó!!!! Külön elismerésem a 10×10 es blokkok miatt!
    Nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mónika!
    Ez gyönyörű!!! Könnybe lábadt a szemem, amikor megláttam, csodálatosan hoztad össze a magyar hagyományos kézimunkák szín és motívum világát a pachwork formavilágával, technikai megoldásaival. Szívből gratulálok!

    Éva

    VálaszTörlés
  5. Ugye megmondtam már régen,hogy a foltvarró világ nagy reménysége vagy.Ezt most már csak nagybetükkel tudom ismételni,de ez már nem reménység,hanem valóság.Gratulálok. Marika

    VálaszTörlés
  6. Ez valami gyönyörűség!!! Nagyon-nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  7. Ez valami alomszep lett! Boldog karacsonyt!

    VálaszTörlés
  8. Mónika! Nagyon szép és különleges lett a Te ALKOTÁSOD!! Gratulálok!
    Nagyon sajnálom hogy kimaradtam ebből a játékból,csak a vége felé kísértem figyelemmel! Nagyon Boldog Karácsonyt és Sikeres Újévet kívánok!!! Edit

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép és különleges lett ,így tovább.

    VálaszTörlés

Köszönet a foltbaráti hozzászólásodért!